Let op! Google straft sneller met Penguin 4.0!

Het heeft even geduurd, maar Google heeft weer besloten om een update toe te voegen aan Penguin. Penguin 4.0 is de naam van de nieuwe update. Deze update zal wereldwijd toegevoegd worden aan de algoritmes van Google.

Penguin 4.0
Penguin 4.0

Hoe werkt Penguin ook al weer?

De nieuwe update van Penguin is een aanvulling van Google op het zoekalgoritme. Dit algoritme kijkt naar de kwaliteit van de inkomende en uitgaande links van een website. De nieuwe update is bedoeld om linkspam tegen te gaan. Het probeert vergelijkingen te maken en patronen van links op website te ontdekken. Machine learning was het programma waar Google voorheen gebruik van maakte. Dit was ook bedoelt om vergelijkingen en patronen te ontdekken.

Sinds de update is er een verhoogd risico op het gebruik van linkuitwisselingsprogramma. Ook met spam in anchorteksten en veel tekstadvertenties met follow links worden lager gewaardeerd door Google sinds de update van Penguin. Google heeft duidelijke richtlijnen opgesteld en hier dient dan ook aan gehouden te worden. Doe je dit niet dan zal je dit terug zien in dalende posities en afname van organisch verkeer. Pas hier dus mee op, want de impact kan enorm zijn (marketingfacts,2017).

Google Penguin 4.0 nu realtime

‘’Penguin’s data is refreshed in real time, so changes will be visible much faster, typically taking effect shortly after we recrawl and reindex a page’’

Sinds de update van Penguin is dat het nu realtime is. Dit betekent dat de Googlebot bij iedere crawl en her indexatie het Penguin-algoritme meeneemt. Voor de grote update kon het soms weken duren voordat een site werd afgestraft. Ook het herstel liet erg lang op zich wachten. Dit zal in de toekomst niet meer voorkomen, omdat Penguin onderdeel is geworden van het core-algoritme (emerce, 2017).

Google Penguin niet meer site-wide

Dit betekent dat Google nu beter specifieke pagina’s aan kan pakken. Let wel op, dit betekent niet dat als je veen spam links hebt naar een specifieke landingspagina, dat alleen die pagina aangepakt wordt. Het heeft ook invloed op je volledige website.

Zorgt ervoor dat je goed kijkt naar de links die je hebt geplaats. Kijk ook naar de links die je in het verleden geplaats hebt. Verwijder alle slechte links of maak er een no follow link van. Het is handig als je monitort welke links je op je website hebt. Hierdoor hou je overzicht op je links en kun je in de toekomst bij een nieuwe update snel handelen. Zo voorkom je dat je gestraft wordt door Penguin van Google.

 

 

Bronnen:

Heusinkveld, O. (2016, 27 september). Google penguin update 4.0. Geraadpleegd op 30 maart 2017, van
http://www.marketingfacts.nl/berichten/google-penguin-update-4.0-alle-details
Van der graaf, p. (2016, 27 januari). Google penguin update 2016. Geraadpleegd op 30 maart 2017, van
https://www.emerce.nl/achtergrond/google-penguin-update-2016-wat-staat-webmasters-te-wachten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *