Optimaliseer je e-mails voor smartphones!

Waar een aantal jaar terug de meeste e-mail geopend werden op een desktop, worden nu de meeste mailtjes geopend op een smartphone. Waar je ook om je heen kijkt, zie je dat mensen altijd bezig zijn met hun smartphone. Het is aan bedrijven om mee te gaan met deze trend. Het is belangrijk dat de e-mails gebruiksvriendelijk worden gemaakt voor smartphones. Het scherm waar je op kijkt, is een stuk kleiner dan dat van een computer. Iedereen kent wel de mailtjes die niet de juiste afmeting hebben voor een mobiele device. Deze mailtjes worden bijna niet geopend. In deze blog zal ik een aantal tips geven om de e-mail gebruiksvriendelijk te maken voor smartphones.

1. De onderwerpsregel

Het is belangrijk om de onderwerpsregel zo kort en krachtig mogelijk te houden. Het aantal karakers dat je ziet bij een smartphone is veel kleiner dan op een computer. Hou hier dus rekening mee!

2. Inhoud

Een smartphone heeft maar een klein scherm.  Beperk dus je inhoud op relevante informatie. Het is slim om eigenlijk zo snel mogelijk de call to action duidelijk te maken.

3. Lettertype

Zorg ervoor dat je een duidelijk en groot lettertype gebruikt om het lezen wat gemakkelijk te maken. Het wordt als irritant ervaren als er ingezoomd moet worden. Een lettertype van minimaal 13 pixels is meestal goed te lezen op een smartphone. Zorg ervoor dat je het uittest om te kijken of je mail goed geopend wordt op mobiele devices.

4. Buttons

Het is beter om een button te gebruiken in plaats van een link in de tekst. Voor mobiele gebruikers is het moeilijker om een link in de tekst te raken. Gebruik daarom dus buttons.

5. Afbeeldingen

We zitten nu in een tijd dat afbeeldingen meer zeggen dan lappen teksten. Het internet is tegenwoordig op de smartphones wel snel genoeg om afbeeldingen te openen. Let wel op dat niet iedereen een snelle verbinding heeft op zijn telefoon. Dus beperk het aantal afbeeldingen dat je gebruikt in een mailtje (karelgeenen, 2017).

Het is belangrijk dat je door blijft nadenken over hoe je de mails het best kan optimaliseren voor mobiele gebruikers. Nu worden nog veel mails geopend op computers, maar ik ben van mening dat daar in de aankomende jaren verandering in zal komen. Hebben jullie zelf nog tips om de gebruiksvriendelijkheid op mobiele telefoons te optimaliseren? Zet ze hieronder in de reacties dan zet ik de tips erbij!

 

 

 

Bronnen

Linthorst, M. (2014, 10 december). Hoe optimaliseer je jouw email voor smartphones. Geraadpleegd op 5 juni 2017, van
https://www.karelgeenen.nl/10/hoe-optimaliseer-je-jouw-e-mails-voor-smartphones/
Best4U. (z.d.). Optimaliseren voor mobiele gebruikers. Geraadpleegd op 5 juni 2017, van
https://www.best4u.nl/optimaliseren-voor-mobiele-gebruikers/