Wat is het effect van Hummingbird op je SEO?                        Hummingbird

De algoritmes van Google draaien op volle toeren om de organische zoekresultaten te optimaliseren voor de gebruikers. Door de lancering van Hummingbird kan dit nog preciezer. Google heeft aangegeven dat het hier gaat om een nieuwe algoritme. Wat voor effect heeft Hummingbird en wat weten we erover?

Wat weten we van Hummingbird?

Hummingbird is een compleet nieuwe algoritme zoals Google aangeeft. Het is geen uitbreiding of aanpassing van bestaande algoritmes zoals sommige mensen denken. Binnen Hummingbird wordt er gebruik gemaakt van 500 verschillende signalen en (sub)algoritmes. Volgens Google begrijpt Hummingbird de betekenis achter de zoekopdrachten beter. Er wordt een beter score toegekend aan pagina’s die beter aansluiten op de betekenis van de zoektermen. Dit werd bevestigd door de hoogste baas van het zoekalgoritme, Amit Singhal. Google had eerder al aangeven dat het in staat is om automatisch de betekenis van woorden te achterhalen (frankwatching,2017).

‘’ When Google switched to Hummingbird, it’s as if it dropped the old engine out of a car and put in a new one. Hummingbird is a brand new engine ‘’.

Google begrijpt eindelijk vragen.

Met Hummingbird is Google in staat om menselijke vragen te begrijpen en te verwerken in de zoekresultaten. Ook gebruikt Google sinds de lancering van Hummingbird lokale indicatoren. Dit betekent dat Google in staat is om lokale zoekresultaten te geven. Wanneer je in Breda op zoek gaat naar een sushi restaurant, ziet Google aan je IP-adres dat je in Breda bent. Hierdoor zal Google je vooral sushirestaurants in de buurt laten zien. Ook heeft Google beloofd dat het algoritme, de intentie begrijpt achter een zoekterm. In de praktijk zullen er minder pagina’s en website in de zoekresultaten voorkomen.  Dit vind ik natuurlijk geweldig, omdat Google nog beter de behoefte van de gebruiker invult.

Hummingbird hecht meer waarde aan websites kwalitatief goede content en waarbij content ondersteund wordt door passende synoniemen en relevante termen. Hoe beter Hummingbird verbanden kan leggen naar het hoofdopwerp, hoe beter je gewaardeerd wordt. Zo probeert het algoritme verband te leggen tussen de zoekopdracht en relevantie van je website (younify,2017).

Wat merken we van Hummingbird?

Uiteindelijk willen we natuurlijk weten wat we er in de praktijk van merken. Ook willen we weten hoe we ermee om moeten gaan. Ook al heeft Google Hummingbird groot gepresenteerd. Toch heeft het geen grote verschuivingen laten zien in de organische zoekresultaten bij het uitrollen van Hummingbird.

Hummingbird is een algoritme die nog beter op de behoefte van de gebruikers inspeelt, wat natuurlijk in deze tijd belangrijk is. Het is een slimme zet van Google om met de data die ze vergaren nog betere zoekresultaten te laten zien aan de gebruikers.

 

 

 

Bronnen

Heilbron, S. (2014, 6 november). Googles hummingbird 1 jaar later heb jij je seo strategie al aangepast. Geraadpleegd op 6 april 2017, van
https://www.frankwatching.com/archive/2014/11/06/googles-hummingbird-1-jaar-later-heb-jij-je-seo-strategie-al-aangepast/
Younify. (z.d.). wat is het effect van hummingbird het nieuwe algoritme van google. Geraadpleegd op 6 april 2017, van
https://www.younify.nl/weblog/wat-is-het-effect-van-hummingbird-het-nieuwe-algoritme-van-google/
Maxlead. (z.d.). Seo wat is google Hummingbird. Geraadpleegd op 6 april 2017, van
https://www.maxlead.com/seo-kennisbank/seo-wat-is-google-hummingbird/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *