Geblokkeerd door Google AdSense? Wat nu?

Ben je geblokkeerd door Google AdSense? Valt nu een groot deel van jouw inkomsten weg? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een ander affiliate programma. Google AdSense is een mooi en makkelijk programma, wat je kunt gebruiken om geld te ontvangen bij het vertoon van reclame op je website. Ondanks dat het een mooi programma is, is google streng in het naleven van haar eigen regels. De kans zit erin dat je geblokkeerd wordt terwijl je waarschijnlijk niks verkeerds hebt gedaan in jouw ogen (internetsuccesgids, 2017).

Waarom overstappen?

Google AdSense is een prima programma, waar je veel geld mee kunt verdienen. Ook is het programma gebruiksvriendelijk. Er zijn verschillende redenen waarom mensen overstappen naar een ander affiliate programma. De voornaamste reden waarom mensen naar de alternatieven gaan kijken is, omdat Google AdSense een streng beleid heeft. Je kunt zomaar van de een op de andere dag geblokkeerd zijn. Doordat klanten per klik betalen hanteert Google een streng beleid om fraude tegen te gaan. Als Google het idee heeft dat je zelf ook op de advertenties klikt, zullen ze er snel voor kiezen om jou te verbannen op Google AdSense. Een andere reden kan zijn, omdat mensen geen diensten van Google willen. Ook zijn er mensen die voor een ander programma kiezen omdat Google een vrij laag bedrag uitbetaald per klik.

Alternatieven voor Google AdSense

CHITIKA:

  Google AdSense

Chitika is een mooi alternatief voor Google AdSense. Bij Chitika ben je verzekerd van een vrij hoge vergoeding en ook zijn veel adverteerders aangesloten bij het netwerk. Net als bij Google AdSense worden er relevante advertenties gebruikt die aansluiten bij je doelgroep. Wat ik het allerbelangrijkst vind, is dat het platform gratis is. Ook betaalt het programma al bij een laag bedrag uit.

 

Kontera:

Google AdSense

Kontera werkt heel anders dan andere affiliate programma’s. Bij Kontera worden de woorden in je tekst namelijk tekstlinks zoals je hieronder in de afbeelding ziet. Als je met je muis over het woord heen gaat verschijnt er een klein pop up venster. Zodra je hierop klikt kom je op de website van de adverteerder. Het fijne wat ik aan Kontera vindt, is dat je veel zelf kunt bepalen. Zo kun je bepalen hoeveel woorden in je tekst gelinkt worden naar een advertentie. Kontera betaald maandelijks uit vanaf een bedrag van 50 dollar.

Google AdSense

Google AdSense is een mooi programma waar je veel kanten mee op kunt. Dus ik raad je zeker niet af om AdSense te gebruiken. Maar mocht het in de toekomst een keer voorkomen dat je geblokkeerd bent door AdSense dan zijn dit de beste alternatieven. Graag zou ik willen weten wat jouw mening is over de verschillende affiliate programma’s. Mis ik een goed affiliate programma? Zet het dan in de reacties hieronder, dan zet ik hem erbij!

 

Bronnen:

Meijaard, J. (2013, 1 November). Google AdSense alternatieven. Geraadpleegd op 15 mei 2017, van
https://www.internetsuccesgids.nl/google-adsense-alternatieven/

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]