Gebruik affiliate marketing om geld te verdienen!                                         Affiliate marketing

Advertenties zijn niet meer weg te denken in het hedendaags leven. Bezit je een website? Heb je ook veel traffic? Dan is het misschien interessant om te kijken of je gebruik kan maken van affiliate
marketing op je website. In deze blog zal ik jullie uitleggen wat het is en hoe je het kan toepassen op je website.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is heel simpel gezegd: ‘’geld verdienen aan het promoten van een product of dienst van een ander bedrijf op je eigen website’’. Heb je veel bezoekers op je website, dan zou een affiliate marketing programma gunstig voor je kunnen zijn. Zoals ik al zei, verdien je geld aan het plaatsen van advertentieblokken op je website. Zodra er iemand klikt op deze advertentie en ook nog eens via de advertentie een product of dienst aanschaft, dan krijg je hierover een commissie. De hoogte van de commissie per sale is afhankelijk van verschillende factoren en is eigenlijk altijd variabel (Ondernemeninternet, 2017).

Waar kan ik me aanmelden?

Er zijn meerdere affiliate marketing programma’s die je kunt gebruiken voor je website. Je kunt je aansluiten bij een affiliate programma van een merchant zoals Amazone. Ook is er de mogelijkheid om je aan te melden bij Google AdSense. Het laatste zal ik gebruiken als voorbeeld om uit te leggen hoe je advertentie blokken op je website zet. Google AdSense is een mooi programma waar je aan de slag mee kunt om advertenties op je website te zetten. Het is geen moeilijk programma, dus je zult al snel snappen hoe het werkt.

Google AdSense

Google AdSense is een mooi programma om advertenties op je website te zetten. Elke keer als er een bezoeker jouw website bezoekt, wordt er op basis van de inhoud van het artikel advertenties getoond. Doordat de advertenties relevant zijn is de kans vrij groot dat de advertentie aansluit aan de behoefte van de lezer. Dat is de reden waarom ik kies voor Google AdSense.

Je aanmelden op Google AdSense gaat vrij makkelijk. Je moet een account aanmaken of inloggen met je bestaande Gmail account. Zodra je dit gedaan hebt kunnen we aan de slag om Google AdSense te koppelen met je website. In het begin zul je een aantal algemene gegevens van jezelf moeten invullen. Ook dien je gelijk je website in te vullen op AdSense. Zodra je dit hebt gedaan krijg je een code die je op je website moet zetten. Log in op je WordPress website om je website te koppelen. Onder het kopje weergave staat editor, klik hier op. Nu moet je de code zetten onder het kopje <head>. De makkelijkste manier om het kopje in het script te vinden is door gebruik te maken van de zoekfunctie (Ctrl + F). Als je de link eronder hebt gezet ga je terug naar Google AdSense. Hier moet je op de knop koppelen drukken. Let op! Het kan 3 dagen duren voordat Google AdSense het account gekoppeld heeft met jouw website.

Advertenties plaatsen

Nu je website gekoppeld is met Google AdSense is het tijd om advertenties te plaatsen. De makkelijkste manier is door een plugin te downloaden. Ad Injection is de plugin die ik daarvoor gebruik. Nu ga je terug naar je Google AdSense account. Onder advertentieblokken kun je klikken op nieuwe advertentieblok. Hier kun je zelf instellen wat voor advertentieblok je op je website wil. Klik op opslaan en code ophalen als je alles naar je voorkeur hebt ingevuld. Nu ga je naar Ad injection, die onder het kopje instellingen staat. Hier vul je in waar je advertenties op je website wil tonen. Onderin kun je de code plaatsen op welke plek je advertenties wil hebben. Zodra je alles ingevuld hebt druk je op save changes. Binnen een paar uur heb je advertenties op je website.

Google analytics

Het is ook mogelijk om data te verzamelen van je Affiliate marketing campagne. Dit doe je door je Google AdSense account te koppelen met je Google Analytics. Hier kun je de data bekijken die verzameld wordt. Uit die data kun je misschien interessante conclusies trekken, daarom is het belangrijk dat je je accounts koppelt. Het koppelen doe je bij Google Analytics onder het kopje ‘’Beheerder’’. Onder Property staat AdSense koppeling. Klik hierop en volg de stappen die er staan.

Door alle stappen te volgen heb je alles ingesteld om een goede Affiliate campagne te starten. Vanaf nu kun je inkomsten genereren uit de advertenties die op je website staan. Kom je er nog niet uit? Of heb je vragen? Neem dan contact op, zodat we het samen kunnen bespreken.

 

Sanders, F. (z.d.). Affiliate marketing. Geraadpleegd op 5 mei 2017, van
https://geldgorilla.nl/affiliate-marketing/
Ondernemeninternet. (z.d.). Affiliate marketing. Geraadpleegd op 5 mei 2017, van
https://www.ondernemeneninternet.nl/affiliate-marketing/
Burrow, J. (2015, 30 September). How to put Google AdSense on your website. Geraadpleegd op 5 mei 2017, van
https://www.youtube.com/watch?v=nYLEZi9USRo